Genomförda aktiviteter

Medlemsmöte 25 november

Hos Karin Kjellberg Lind i Lid. Kl 18.00
Vi planerade för Årsmötet, diskuterade om kommunens projekt “Nyäng” och hur vi ska få en ovalbana där mm. Som vanligt fikade vi och pratade om hästar och annat trevligt. Nu startar valberedningen upp arbetet inför årsmötet. Styrelsemöte samma dag kl 17.
Tack Karin och Anders för gott fika i ert mysiga hus!

Ridtur 21 oktober

Femte turen, blev på Flättna ut på den vackra Björnudden, intill Stjärnholmsviken. Stor del i strålande solsken. Vi var fem hästar och sex människor och hunden Urax. Längst ut på udden fikade vi. Så vackert!


Helena Kardefelt, Mikael W, Åsa Karlsson, Anna Thomsen och hennes kompis Karin.


Körning och Ridning tillsammans med Sörmlands Ardennerförening

Söndag 23 september träffades vid museegården Långmaren nära Nynäs Slott. Vi körde och red 6 km till den vackra Gisesjön. Där var grillglöden klar för medhavd korv och fika. Det blev en jättetrevlig daga arrangerad av Torgny Oskarsson en känd hästkarl inom körning. Totalt var vi sju islandshästryttare och fyra islandshästar. Ardennern Konrad drog vagn och tre nordsvenskar. Det blir nog fler liknande aktiviteter, vi trivdes gott tillsammans.

Åsa Karlsson med Gandur, Kerstin Gustavsson med Árdis och Lena Wingren.

Torgny Oskarsson och Mia Kihlstrand


Medlemsmöte 26 augusti

Hos Sofia Trattner, Svalsta Östergård.

Vi planerade kommande verksamhet; “Körning och Ridning”, en tänkt samvarodag med Sörmlands Ardennerförening, gemensamma ridturer, eventuell kurs i horsemanship. Nya klubbjackor på gång mm. Mer info finner du på sidan mötesanteckningar.

Tack Sofia för jättegott fika i ert fina hus!

Ridtur 1 juli

Tredje turen blev på Flättna. Sofia och Norbert Trattner, Mikael och Lena Wingren red på deras fina ridleder. Allt gick bra, vi kommer nog tillbaka dit igen!

Syrenritten 20 maj


Från vänster Sofia Trattner – Gloria från Västby Stuteri, Katrin Hverven – Bjarni från Ljunghem, Cecilia Eriksson Levander – Védís frá Vorsabæ II, Rebecca Hägg – Undri från Holmen 1, Alva Eriksson Levander – Frodi från Tillemora, Ellen Trattner – Hrafn från Agersta, Mikael Wingren – Gandur från Johanneslund, Lena Wingren – Árdis från Hallaholm och Åsa Karlsson – Jólnir från Fexgården.

Söndagen den 20 maj samlades 9 hästar och ännu fler ryttare på Svalsta Östergård hos Norbert och Sofia Trattner. Solen sken och vi fick en underbar ritt. Ritten reds i två etapper om cirka 45-60 minuter i blandad skogsterräng och grusväg. I pausen fikade vi på jättegott fika. Efter fikat var det några hästar som bytte ryttare för turen tillbaka till Östergården. Efteråt så tändes grillen och vi som ville stannade och grillade.


Ridtur 29 april

Trevlig ridtur hos Karin Kjellberg Lind, Norrby Lillgården i Lid. Vi var 5 ryttare och hästar som trivdes gott tillsammans.

Bild på Facebook


Medlemsmöte 5 april

Vi träffades hemma hos Pia Elldalen, Aspa. Vi planerade den kommande verksamheten, två aktivitetsgrupper kommer att finnas, dels en tävlingssektion bestående av Catharina Serra Berglund, Norbert Trattner och Mia Kihlstrand, dels en grupp “Kurser och träningar”  bestående av Helena Ringslätt och Sofia Trattner.

Helena och Jane rapporterade från SIF:s Årsmöte. Önskemål framkom om inköp av klubbjackor och tröjor. Mikael kollar upp och återkommer. Mer info finner du på sidan mötesanteckningar. Tack Pia för jättegott fika i ditt mysiga hus!


Ridtur 25 mars

Första turen blev hos Wingrens på Stentorp i Stigtomta, 3 hästar…


ÅRSMÖTE 2018

Fredagen den 23 februari 2018 var det årsmöte i Vatnalilja. Vi var 19 personer på Olrogsalen, Culturum. Efteråt gick de flesta till Rhodos Kolgrill. Protokoll hittar du här.


Medlemsmöte 8 november

Vi träffades hos Mikael o Lena Wingren på Stentorp.

Vi träffades och pratade om hästar mm som vanligt.
Vatnalilja har ju fått frågan från Nyköpings Kommun om hur en ny anläggning vid Flättna lämpligen ska utformas och användas till. Kortfattat svar är:
Ovalbana, ridhus, utomhusridbana och passbana.

Vi diskuterade även framtiden för föreningen. Intresset från medlemmar verkar vara ganska svalt, vi överväger att lägga ner föreningen eller eventuell gå samman med någon närliggande förening.
Dina synpunkter i denna fråga är viktiga. Kom till årsmötet 23 februari, eller hör av dig till mig eller någon i styrelsen.

För mer info se anteckningar.


Ridtur på Slängan 1 oktober 2017

Tack Lisa och Rose-Marie Gewertz för en jättetrevlig ridtur med gott fika och härlig grillmat. En trevlig runda med samma upplägg som Syrenritten, fikapaus vid halva ridturen och grillning vid framkomsten.

Vi var 5 hästar och ca 10 personer som hade trevligt tillsammans.


Medlemsmöte 13 augusti

Vi träffades hemma hos Jane Sjöström Stigtomta.
Vi fikade och hade det trevligt! Info om medlemsregistret och hemsidan. Byggninge-ritten skjuts till våren 2018. Vi är inbjudna till Slängan vid Buskhyttan för en ridtur den 1 oktober. Hoppas också kunna arrangera en ridtur på Flättnas nya ridled under hösten. Se kommande aktiviteter och mötesanteckningar.

Tack Jane för jättegott fika och att vi fick komma till ert trevliga hem!


Syrenritten 21 maj

Syrenritten

Syrenritten för femte gången på Stentorp! Som vanligt en trevlig ridtur i den vackra skogen. Fika och grillning och mycket prat. Se bilder på fotogalleri och på Facebook.


Medlemsmöte 14 maj

Hos Mia Kihlstrand. Vi planerade för Syrenritten. Få deltagare men gott fika!  Styrelsemöte samma dag.


Medlemsmöte 2 april

Vi träffades hemma hos Karin Lind, Lid, Norrby Lillgården.
Vi fikade och hade det trevligt! Info om medlemsregistret och nya medlemmar: Anton och Tove Andersson, Ida Eriksson, Nora Eriksson, Hanna Sjöström och Elise Töyrä.
Info från Riksstämman:  Val av SIF styrelse och SIF Avel styrelse. Ny hemsida på gång.

SM i Eskilstuna 5-9 juli på Sundbyholm.  Arrangör Eidfaxi

Ungdomsverksamhet:  Vi hoppas komma igång under 2017.

Två valberedare ska utses. Val sker vid nästa styrelsemöte.

Tack Karin för jättegott fika och att vi fick komma till ert trevliga hem!


Inspirationsdag på Öster-Malma 25 mars 2017ostermalma

Vi var 19 personer från Vatnalilja och 3 från Loftfari. Joanna Nieznaj är utbildad instruktör med fokus på hästpsykologi och jobbar huvudsakligen med hästägare som har hästar för att de älskar hästar och vill ha en intuitiv kommunikation med sin häst, där människans och hästens åsikter är lika viktiga.

Vi fick både föreläsning och gruppövningar. Här nedan kommer några anteckningar från dagen.

nieznaj4
Vi tackar Joanna för en intressant dag, kanske återkommer hon till oss längre fram.


 

ÅRSMÖTE VATNALILJA 2017

Fredagen den 24 februari 2017 höll vi till årsmöte i Vatnalilja. Vi var 11 personer på Olrogsalen


Culturum. Efteråt gick de flesta till Rhodos Kolgrill. Protokoll hittar du här.


MEDLEMSMÖTE 22 november 2016

Vi träffades hemma hos Pia Elldalen, Aspa.

Information om IdrottOnline, där vi numera administrerar medlemmar och fakturering mm.

Information om bildandet av region Mälardalen, där ska vi hitta samarbetsformer mellan föreningarna i Sörmland och Västmanland. En tillfällig styrelse är bildad som består av föreningarnas ordföranden.

Ett förslag till medlemsaktivitet presenterades: Inspirationsdag på Östermalma, se kommande aktiviteter.

Vi startade upp arbetet kring årsmötet som är planerat till 24 februari kl 18.00. mer info kommer!

Tack Pia för jättegott fika i ditt mysiga hus!


Ridtur till Byggninge 16 oktober 2016

Vi samlades på parkeringen och red iväg Kl 11.00 mot Byggninge. Totalt var vi 5 hästar och 7 personer. Det blev tyvärr ingen ritt ut i vattnet, vi var inte ensamma på stranden. Fikade och umgicks innan vi red tillbaka. Mycket trevligt! Tack till Mia Kilstrand för arrangemanget!


MEDLEMSMÖTE 25 augusti 2016

Vi träffades hemma hos Anki Mellgren, Aspa. Diskuterade kommande aktiviteter och pratade om våra hästar…

Mia föreslog en ridaktivitet vid Studsvik, vi samlas den 16 oktober och rider till Byggninge.

Tack Annki för jättegott fika!


Syrenritten 22 maj 2016

Syrenritten genomfördes på Stentorp för fjärde gången! Vi red först ca 1 timme till en plats i närheten av Vattenverket, där serverades fika på ett brunnslock! I närheten av Vattenverket finns “Jönåkers Härads Avrättningsplats”, den besökte vi i samband med återfärden. Turen gick förbi det gamla flygfältet Larslund och längs långa gångar av frötallar, doftade underbart! Sen red vi tillbaka längs järnvägen något kortare tur till Stentorp där vi grillade, pratade häst och trivdes i solen. Hästarna Árdis, Gandur, Audur, Leista, Hjalti, Thurs, Thyra, Tilda och Daggi. Totalt 9 hästar och 17 personer!
image


 

MEDLEMSMÖTE 11 maj 2016

Hos Mia Kihlstrand, Båtsmansvägen 25, Nyköping. Ca 10 personer njöt av fin utsikt gott fika och pratade om Islandshästens dag och Syrenritten.


 

TÖMKÖRNINGSKURS lördag 7 maj 2016

Ca 7-8 personer deltog vid kursen på Sjösäter. Lasse och Viveca visad utrustningen, sedan några ledövningar, inför tömkörningen. Därefter visade Lasse på tömkörning med Hjalti och Thurs, med bland annat halvt öppna, öppna och skänkelvikning.

Lasse kommer troligen att hjälpa några av våra medlemmar hemma hos dem.

Tack Viveca och Lasse fören lärorik och trevlig dag! 


MEDLEMSMÖTE 20 mars 2016 kl 18.00

Plats: Stentorp, Stigtomta

15 personer kom till årets första medlemsmöte. Vi fikade och planerade för årets verksamhet. Syrenritten den 22 maj kommer att ske på Stentorp, Mikael och Lena ansvarar för detta.

Islandshästensdag blir den 10 september och Elisabeth Sundström blir huvudansvarig för den. Vi beslutade att ha körning, barnridning samt försäljning av fika och korv. Överskottet ska gå till stöd av Familjefighten mot cancer. Lasse Bränge kommer att bjuda in till Tömkörningskurs och Mikael Wingren ska se till att arrangera en Lastningskurs.


 

ÅRSMÖTE VATNALILJA 2016

Fredagen den 26 Februari 2016 höll vi till årsmöte i Vatnalilja. Vi var 15 personer på Olrogsalen Culturum. Efteråt gick de flesta till Rhodos Kolgrill. Protokoll hittar du här.


MEDLEMSMÖTE  22 NOVEMBER 2015

Hemma hos familjen Bränderson på Mineralvägen 11, Nyköping. Vi fikade jättegott igen!! Pratade om våra hästar, erfarenheter från träningar med Jessica, Ann-Marie och Jonas. Uppföljning av Islandshästensdag, diskuterar vinterritter och årsmöte.

Mer hittar du i mötesanteckningarna.


Islandshästensdag 20150912

 Här hittar du bilder från 2015 års Islandshästensdag. Vi hade en spännande, trevlig, utmanande och lyckad Islandshästensdag på Vallarna i Nyköping. Vi sålde korv, fika och lotter. Massor av barn fick rida på våra snälla hästar, Röskva, Árdis, Leista, Gimli och Thyra. De flesta åkte nog också häst och vagn, med Lasse och Thurs eller Eva och Kolbrun, båda upplevelser som barnen uppskattade mycket!Vid tre tillfällen hade vi riduppvisningar, Pia Elldalen var speaker och berättade om hästarna och deras gångarter mm. Hästar på uppvisning var Hjalti, Leista, Árdis, Gimli, Thyra, Thora och Röskva. Detta var för många ett stort äventyr, för några var det första gången och då kan man vara ganska stressad från början men lite lugnare efter varje ritt!Pia red Leista från Stenbrogården genom stan till slottet, samma sak tillbaka. Kul att även folk i stan fick se en häst!Det är verkligen roligt att se alla hästar och människor tillsammans. Glada såg de ut de flesta!
image Totalt omsatte vi 7400 kr och vårt resultat efter alla omkostnader blev 4460 kr som vi skänker till SN:s insamling till UNHCR FN:s flyktinghjälp.

 


MEDLEMSMÖTE  30 AUGUSTI 2015

Hemma hos Pia Elldalen på Krusbärsvägen iOxelösund

Vi finslipade planerna inför Vatnaliljas Islandshästdag den 12 september. Sedan jättegott fika med bl.a persikokaka från eget träd!

KURS FÖR JESSICA RYDIN

Hos Pernilla Bränderson, Björklund

Datum: 28 Juni Pris: 750:- med egen häst.

2 ridlektionspass och ett teoripass. Jessica anpassar lektionen så den passar dina behov.


TÄVLINGSKURS MED MÖJLIGHET TILL TÄVLING, INRIKTNING TÖLT

Hos Alice Edwards, Stora Sättra Gård.

Datum: 15 – 17 Juni     Tid: Kl. 10 – ca 16   Från 15 år och med mycket ridvana.

Pris: 2800:- med häst från Stora Sättra eller 2200:- med egen häst, tävlingsavgifter och transportkostnade vid tävling tillkommer.

Vi tränar på takt, tempo och form. Vi tittar så klart lite på alla hästens gångarter, men med utgångspunkt att få fram en så bra tölt som möjligt.

Vi går igenom tävlingsregler och hur en tävling går till. Vi avslutar kursen med att åka till en kvällstävling den 17 Juni i just tölt i Linköping. De som vill är med och tävlar. De som inte vill tävla är välkomna att följa med och titta och hjälpa de andra som ska tävla. Alice är B-instruktör för islandshäst.

För mer information och anmälan kontakta Alice: 070-156 19 02 eller via   max 6 deltagare


FÖRELÄSNING MED HAFFI GISLASON

Haffi Gislason kom till Håcknesta den 28 maj och hade en föreläsning om ” Ridning och självkänsla”. Haffi jobbar mycket med personlig utveckling och har varit islandshästinstruktör i Sverige i över 20 år. Många av oss hade träffat Haffi förut, han har haft kurser i Vatnalilja sedan slutet av 90-talet. Det var mycket inspirerande och gav oss bra tips till både ridningen och vår egen självkänsla.


 SYRENRITTEN 2015

Söndagen den 24 maj samlades 12 hästar och ännu fler ryttare på Svalsta Östergård hos Norbert och Sofia Trattner. Solen sken och vi fick en underbar ritt. Ritten reds i två etapper om cirka 45-60 minuter i blandad skogsterräng och grusväg. I pausen fikade vi på jättegott fika. Efter fikat var det några hästar som bytte ryttare för turen tillbaka till Östergården. Efteråt så tändes grillen och vi som ville stannade och grillade.

Syrenritten2015 043_redigerad-1

Se mer bilder via länken: Syrenritten 2015 eller på Facebook.


 

KÖRKURS / TÖMKÖRNING MED ANDERS ERIKSSON

Arrangerades av Håcknesta Gård www.hacknestastall.se den 9 april och 21 maj.

Känner du till Anders Eriksson? Han är en nestor i konsten att tömköra och har en enormt stor kunskap om allt som rör hästar. Han har jobbat på Hovstallet och har tävlat tom VM i körning med medaljer från SM och NM. Alla typer av ekipage på alla utbildningsnivåer var välkomna på kursen.


RIDKURS – För dig som vill passa på att intensivträna

Arrangerades av Alice Edwards, Stora Sättra Gård  18 – 19 april och  2 – 3 maj

Kursen vände sig till både nybörjare och rutinerade ryttare. Alice är B-instruktör för islandshäst.


 

MEDLEMSMÖTE  10 MAJ 2015

Den 10 maj, på Stentorp, Stigtomta

Vi planerade inför Islandshästensdag den 12 september, en lista på allas ansvarsområden finns på medlemsidan. Vill du hjälpa till och står inte med på listan? Maila Mikael så skriver vi upp dig.  Vi fick också en rapport från mötet med Nyköpings Ridklubb, samt vi diskuterade nya klubbjackor. Och så hade vi givetvis trevligt också med allmänt hästprat och gott fika!


KURS I TRAIL – AVSUTTEN OCH UPPSUTTEN

Arrangerades av Alice Edwards, Stora Sättra Gård  5 April

På förmiddagen var det en clinic med genomgång av momenten. Sen jobb med de olika momenten med hästarna från marken. På eftermiddagen uppsuttet.

Genom trailövningarna tränar vi upp vår kommunikation och vårt samarbete med hästen. Kursen vänder sig till både nybörjare och rutinerade ryttare


MEDLEMSMÖTE 15 mars 2015

Plats: Håcknesta Gård, Runtuna

Hela 18 medlemmar kom till vårt första medlemsmöte 2015. Vi utsåg arbetsgrupper (aktiviteter/samordning: Monica A & Pernilla, samt hemsida/facebookgrupp: Pia E & Mikael), även en grupp utsågs (Mikael, Jonny, Björn & Mia) som kommer att planera och se om Vatnalilja har någon möjlighet till samarbete med Nyköpings Ridsällskap.

Vi pratade också mycket om Vatnaliljas islandshästdag i september och nu är olika arbetsgrupper planerade för alla aktiviteter där. Så berättade Norbert Trattner lite om Syrenritten som i år är hos dem på Svalsta Östergård den 24 maj.

Vi planerar att ta hit Haffi Gislason för en föreläsning under April.

 


 

ÅRSMÖTE VATNALILJA 2015

Fredagen den 27 Februari 2015 hade vi årsmöte i Vatnalilja. Hela 26 medlemmar närvarade.

Vi hade en givande diskussion om inriktning och ambitionsnivå för Vatnalija. Sammanfattningsvis kan vi säga att verksamheten med uteritter, utbildningar – kurser fortfarande är centrala bitar i vad det flesta vill göra. Att “bara träffas och byta erfarenheter” är roligt och viktigt för många av oss!

Intresse för tävlingar finns från några medlemmar, Dock saknas för tillfället möjligheter att arrangera egna tävlingar inom Vatnalijas närområde. Vi kan dock få tillgång till Loftfaris bana i Björnlunda om vi vill. En tävlingssektion kan komma att startas inom klubben för att utveckla den inriktningen.

Intresse finns också för gemensamma resor, tex till SM som i år är på Strömsholm 8:e till 12:e juli, eller hingstfestivalen, turridning någon annanstans än hemma.

Möjlighet med hjälp av ridinstruktör finns redan nu, på Håcknesta finns det möjlighet att träna för Ann-Marie Rösth, man kan också söka sig till Alice Edwards i Tystberga, eller få hjälp av Jonas Andersson. Vi är också välkomna till Håcknesta för att ta del av Anders Erikssons körkurser.

Vid diskussionen bestämde vi oss för att stötta de verksamheter som redan finns!

Vi kommer att prata mer om detta vid medlemsmötena. Hemsidan kommer också att uppdateras med hur man kontaktar det olika arrangörerna som nämnts ovan.

En grupp kommer att starta upp för att utveckla ett samarbete med Nyköpings Ridsällskap, vi tror att det kan finnas möjligheter att få bygga ovalbana mm i samband med att Ridsällskapet måste flytta till ny plats.

Titta gärna på vårt mötesprotokoll under vår medlemssida.


GRANRITT

Den 6:e januari var alla Vatnaliljare välkomna till Stentorp i Stigtomta för en härlig Granritt. Temat var tomtar, granar och glögg. Ritten var i ca en timme med glöggpaus.

1425570_1053880864637797_1196983753980594727_n

 


MEDLEMSTRÄFF

medlemsmöte

12 November 2014 på Stenbro i Nyköping

Vi pratade om Vatnaliljas framtid och vad vi vill få ut av föreningen, kursen var jättebra och

gav mersmak men då behövs kanske en kursansvarig i klubben. Uteritter är populärt även om årets syrenritt hade ganska få deltagare. Nu planerar Micke och Lena Wingren en granritt i början av januari, där kommer vi rida en trevlig runda och dricka lite glögg efteråt. Årsmötet planeras till slutet av februari. Se mer info under fliken kommande aktiviteter.

 


 

RIDKURS FÖR JESSICA RYDIN

Micke kurs

 

Den 8 – 9 november 2014 hade Vatnalilja  kurs för Jessica Rydin. Jessica är landslagsryttare och har tävlat framgångsrikt. Kursen höllts på den fina islandshästanläggningen Håcknesta, Runtuna, Nyköping.
Kursen var delvis subventionerad av Vatnalilja eftersom vi jobbat och tjänat in pengar till föreningen på olika evenemang, bla islandshästdagarna. Så detta var klubbens sätt att göra något för oss medlemmar som kan vara till glädje för de flesta. Har man ingen häst så är det väldigt lärorikt att titta på samt delta i teorin. Det var 16 olika ekipage som tog tillfället i akt och red kursen. Jessica var väldigt grundlig och hade bra genomgångar av viktiga delar som är ett måste för ridningen. Alla deltagare var jättenöjda och vi hade en riktigt härlig helg på Håcknesta.

 

MEDLEMSTRÄFF

9  September 2014 Kryckeläng, Aspa, Nyköping

På mötet bestämdes att vi skall boka en ny kurs, nu för Jessica Rydin. Vi skall försöka ha den på Ökna. Vi kollar upp och återkommer. Planen är att kursen delvis kommer att subventioneras av Vatnalilja. Den kommer också riktas till publiken så även de medlemmar utan hästar kan få ta del av utbildningen. Föreläsningen för Haffi som vi blev lovade för att han avbokade med så kort varsel kan vi försöka ta i vinter.

SYRENRITT 2014

25 maj 2014 var det Syrenritt i Lästringe vid sjön Likstammen.20140525264

Det var en härlig varm försommardag med ganska få, men väldigt nöjda deltagare. Ritten gick längs slingrande grusvägar och vi fikade vid resterna av ett gammalt torp där syrenerna blommade. När vi kom tillbaka till sjön så tändes grillarna och många badade i den vackra Likstammen.

 

MEDLEMSTRÄFF

23 April 2014 Stentorp, Stigtomta

Nu har vi haft vårmöte i Vatnalilja!

På mötet bestämdes att vi bland annat ska planera inför en clinic eller kurs för en duktig instruktör i juni. Planen är att kursen delvis kommer att subventioneras av Vatnalilja. Den kommer också riktas till publiken så även de medlemmar utan hästar kan få ta del av utbildningen.

VATNALILJAS ISLANDSHÄSTDAG

Islandshastdag2

Lördag 28/9 2013

Det blev en riktigt lyckad dag med många besökare, barn som blev lyckliga efter en ridtur eller en körtur. Uppvisningar av våra medlemmars underbara hästar som visade islandshästens mångsidighet och olika gångarter.

Se foton från dagen under fliken “Foton”

Se även artikeln på Södermanlands Nyheters hemsida

http://www.sn.se/nyheter/nykoping/1.1924724

 

Syrenritt-2013SYRENRITTEN 2013 

Reds på Larslundsmalmen i Stigtomta. Vi utgick från Stentorp hos Lena och Micke och tangerade vårat deltagarrekord, hela 15 hästar deltog.

Se fler bilder under “Fotogalleri”

 

 

 

 

 

Islandsh-dag--12

ISLANDSHÄSTDAGEN 2012

Vid hästbutiken/ konservkompianiet vid Idbäcken

Genomfördes i hällande regn men ändå blev en välbesökt dag.

Vi hade barnridning, fikaservering, hästloppis mm.

Se fler bilder under “Fotogalleri”

Se även länkar till artikel i Sörmlands Nyheter och en liten film från dagen.

 

SYRENRITTER

Syrenritt-11

Varje år på Mors dag, sista söndagen i maj samlas de Vatnaliljamedlemmar som vill för att rida en härlig ritt i sörmländsk natur. Platsen varierar från år till år och de medlemmar som just det året vill anordna den bestämmer rutten och den gemensamma fikaplatsen. Det brukar vara många som kommer även utan häst, för att umgås och insupa den härliga stämningen som uppstår.

Bilden är från 2011 som reds från Sandstugan till Gölma i Bränn Ekeby.

Se bilder från fler syrenritter under “Fotogalleri”

Vi har i Vatnalilja ridit den traditionella Syrenritten årligen sedan år 2000.

Se en artikel i Södermanlands Nyheter när Vatnalilja firade att Syrenritten hade 10-års jubileum.

Leave a Reply